Пълнежи за палачинки, 15 вкусни варианти без добавена захар

Пълнежи за палачинки, 15 вкусни варианти без добавена захар

Nov 24, 2025

Приготвянето на палачинки те предразполага към експерименти, а внимателно подбраните пълнежи превръщат десерта в балансирано ястие.

Все повече хора търсят варианти без добавена захар, но с истински вкус. В тази статия ще откриеш не 5, а 15 страхотни идеи за пълнежи. Ако правиш палачинки, опитай тези здравословни пълнежи. Те са просто Bett’r.

Защо пълнежите без захар са по-добри

Когато избираш пълнежи без добавена захар, даваш на тялото си чисти съставки с реална хранителна стойност. Използваш плодове, ядкови масла, семена или млечни продукти с проста формула и избягваш излишните калории. За деца можеш да приготвиш подходящи, здравословни закуски. Ако следваш веган, безглутенов или нисковъглехидратен режим, тези рецепти лесно се адаптират към нуждите ти.

Палачинки без захар, основна рецепта

Лиценз: e1bd376052b7364ae765cbe218cda72af1

Здравословните палачинки не изискват сложни техники или трудни за намиране съставки. Приготвят се бързо и можеш да ги адаптираш според вкуса си.

Съставки:
2 средни яйца
300 мл мляко или растително мляко без добавки, или газирана вода
125 г пълнозърнесто брашно, овесено, елдено или безглутеново
2 ч.л. кокосово или слънчогледово олио
щипка сол

Начин на приготвяне:
Разбий яйцата със солта.
Добавяй брашното и млякото постепенно, като разбъркваш с тел.
Сложи олиото и остави сместа да почине 10–15 минути.
Загрей добре тигана, намажи го съвсем леко с олио и изпичай всяка палачинка по 1–2 минути от всяка страна.

За по-пухкави палачинки използвай повече газирана вода и отделно разбий белтъка преди да го добавиш.
Ако искаш по-бърз вариант, опитай BIO микса за палачинки Bett’r, здравословен, питателен и лесен за използване.

15 вкусни пълнежа за палачинки без добавена захар

Лиценз: e17d688bae56cbcbf6d4d71b510a20d036

 

  1. Пюре от горски плодове и натурално кисело мляко
    Пасирани ягоди, боровинки или малини, смесени с натурално кисело мляко, за свеж вкус. Можеш да добавиш и годжи бери. Работи и с размразени плодове.

  2. Домашен ябълков конфитюр с канела
    Свари 4–5 сладки ябълки, добави канела и направи пюре. Можеш да добавиш и орехи за текстура.

  3. Авокадо крем с какао
    Блендирай добре узряло авокадо с 1 ч.л. натурално какао. При желание добави капка фурмов сироп. Получаваш крем с вкус на шоколад.

  4. Фъстъчено масло 100%
    За мазнина, протеини и наситен вкус. Комбинирай с банан и канела.

  5. Прясна извара с ванилия и стафиди
    Смеси извара с ванилия, накиснати стафиди и малко настъргана кора от портокал.

  6. Пюре от банан и хрупкави семена
    Банан + чия, тиквени семки или слънчогледови семки за повече фибри.

  7. Лешников крем с какао без добавена захар
    За любителите на шоколадовите палачинки, но в здравословна версия.

  8. Крем сирене с тофу и зелени подправки
    Сирене, тофу, зелен лук, копър и малко зехтин. Перфектно за солени палачинки.

  9. BIO крем от кашу с ягоди
    Фин, кремообразен, подсладен естествено с фурми и еритритол. Страхотен за палачинки.

  10. Извара с гръцко кисело мляко, семена и сушени плодове
    Крема текстура + чия, годжи и стафиди или сушени кайсии.

  11. Бадемово масло
    Намажи палачинката и добави банан. За протеини и добри мазнини.

  12. BIO лешников крем с еспресо
    Катефилна текстура и интензивен аромат. Подсладен с фурми, без рафинирана захар.

  13. BIO бадемов крем с боровинки
    Леко кисел вкус от боровинките, ядкова плътност от бадемите, естествен подсладител.

  14. BIO лешников крем с какао и портокал
    Интензивно какао, портокал, джинджифил и канела. Зимен, ароматен, богат вкус.

  15. BIO крем от кашу и лешници Bett’r
    Кремообразен, лек, с чист състав: кашу, лешници, какаово масло, фурми и еритритол.

Променяй пълнежите според сезона, вкуса или наличните продукти. Комбинирай сладко със солено, плодове с млечни продукти или ядки. Ако опиташ рецептите, сподели ни кои са твоите любими варианти.

Добър апетит!

More articles